Вибухи
07.03.2024 12:19

Сьогодні, 7 березня, на Київщині можливо чути звуки вибухів. Про це попереджає Київська обласна військова адміністрація.

"На території Вишгородського району сьогодні, 7 березня, проводяться роботи з ліквідації вибухонебезпечних предметів. Через це в області може бути гучно", - йдеться у повідомленні.

Вибухи

Київська ОВА звернулася до жителів області з проханням зберігати спокій, та бути обачними, довіряйте інформації лише з офіційних джерел.

Для безпеки українцям, які ще не встановити мобільний додаток "Повітряна тривога", рекомендується зробити це. Це потрібно для того, щоб миттєво отримувати повідомлення про повітряну тривогу в обраному місті чи області України від системи цивільного захисту.

Як встановити додаток, що сповіщатиме про повітряну тривогу

Зайдіть у Google Play Market, якщо ви власник девайсу на Android або в AppStore, якщо використовуєте смартфон від Apple.

Знайдіть у пошуку додаток "Повітряна тривога" та встановіть його.

Надайте застосунку дозвіл надсилати повідомлення та важливі попередження.

Оберіть область чи район, про повітряну тривогу в яких ви хочете отримувати сповіщення. Це може бути як і ваш регіон, так і регіон, в якому проживають ваші рідні чи знайомі. Стежте за початком і кінцем повітряних тривог.

Встановивши додаток, ви отримуватимете гучне сповіщення про повітряну тривогу навіть якщо смартфон у беззвучному режимі. Ви також можете налаштувати гучність сигналу та голос, який буде сповіщати про відбій (є варіант з жіночим та чоловічим голосами). Додаток не вимагає реєстрації й не збирає ваші персональні дані. Він передає сповіщення про тривогу одразу після того, як оператор обласної державної адміністрації отримує сигнал про повітряну тривогу. Часто додаток сповіщає навіть швидше, ніж система оповіщення у місті.

Раніше повідомлялося, що за інформацією британської розвідки, метою повітряних ударів по Україні стали промислові об'єкти. Для цього росіяни використовують переважно дрони-камікадзе.