Вибух
12.03.2024 10:58

Росія пережила неспокійну ніч та ранок. Дрони атакували Москву, Орел, а також Нижньогородську, Бєлгородську та Курську області.

Уранці, 12 березня, безпілотник атакував нафтопереробний завод "Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез" у місті Кстово Нижньогородської області. Про це повідомляють російські телеграм-канали.

За даними джерел, ударний безпілотник потрапив прямо в установку перегонки нафти. Внаслідок удару на території підприємства виникла пожежа. Компанія "Лукойл", якій належить Нижньогородський НПЗ, повідомляє про те, що роботу технологічної установки на підприємстві призупинено "у зв'язку з інцидентом". Про який саме інцидент йдеться, не уточнили.

Губернатор Нижегородської області РФ Гліб Нікітін підтвердив дані про удар безпілотника по нафтопереробному заводу в Кстові. "Вранці на Кстовську промзону, на об'єкт паливно-енергетичного комплексу, було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів", – заявив Нікітін. Унаслідок удару сталося спалах на одній із установок з переробки нафти. На даний момент на місці працюють оперативні служби, також для гасіння пожежі залучено пожежний потяг, інформації про постраждалих немає.

Також у ніч проти вівторка, 12 березня, у російському місті Орел сталася серйозна пожежа на нафтобазі. Губернатор Орловської області Андрій Кличков заявив, що в місті "сталося падіння" безпілотного літального апарата. "Атаці піддався об'єкт паливно-енергетичного комплексу. На місці працюють спеціальні служби з метою локалізації загоряння", - написав він у своєму Telegram-каналі.

За словами губернатора, внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Тим часом російські Telegram-канали пишуть, що в Орлі продовжує працювати протиповітряна оборона, лунають гучні вибухи.

Також цієї ночі голосно було в Курській області. Губернатор Роман Старовойт повідомляв, що в небі над Курськом працює протиповітряна оборона. Пізніше він відзвітував про збиття над Фатезьким районом українського дрона.

Тим часом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що безпілотник скинув на Бєлгородський район чотири вибухові пристрої. Вибухи пошкодили лінії електропередачі, без світла залишилися сім населених пунктів. Ніхто не постраждав.

Крім того, у ніч проти 12 березня невідомий безпілотник намагався атакувати Москву, але був збитий силами ППО РФ. Про це заявив мер Москви Сергій Собянін.

За його словами, вночі сили ППО відбили атаку безпілотника, що летів на Москву — БпЛА нібито був знищений в Раменському міському окрузі. Собянін заявив, що на місці падіння уламків руйнувань і постраждалих немає.

Нагадаємо, уночі 12 березня російські окупанти вчергове атакували Україну ударними дронами Shahed. Силам Протиповітряної оборони вдалося знищили 17 з 22 запущених безпілотників.