Свобода Росії
13.03.2024 13:42

У Росії жителів Бєлгорода та Курська закликали евакуюватися, тому, що російські добровольці анонсували удари по військових позиціях РФ у вказаних містах. Спільну заяву Легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" та "Сибірського батальйону".

"Обстріл України з території Бєлгорода має зупинитися! У зв'язку з цим ми змушені завдати вогневої поразки з військових позицій, які розміщені в містах Бєлгород і Курськ", - йдеться у повідомленні.

Бійці добровольчих формувань заявили, що путінські війська завдають масованих ударів по мирних українських містах, виставляючи позиції між будинками, школами та державними установами, а внаслідок обстрілів з території Бєлгорода гинуть цивільні.

Російські добровольці закликали жителів Бєлгорода та Курська евакуюватися для уникнення жертв серед цивільних, а місцеву владу - евакуювати жителів міст Курської та Бєлгородської областей.

Нагадаємо, вчора, 12 березня, легіон "Свобода Росії", РДК та "Сибірський батальйон" зайшли до Курської та Бєлгородської області РФ у рамках спільної операції. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував цю подію та зазначив, що російські добровольці, які прорвали кордон, діють автономно. Вони як громадяни Росії мають на це повне право.