Спортсменка
13.03.2024 14:48

Офіс Генерального прокурора України повідомляє, що колишню українську спортсменку, яка підтримує ворога та збирає кошти для його армії, будуть судити.

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої української спортсменки з Криму за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Обвинувачена – колишня українська спортсменка та багаторазова чемпіонка Європи та світу із сумо, яка з 2016 року почала виступати у складі збірної РФ, однак зробила перерву в кар’єрі після заборони російським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях.

Слідство встановило, що для підтримки армії окупантів вона організувала та очолила волонтерський рух у Криму. Провела неодноразові збори коштів для закупівлі дизельних генераторів, рацій, тепловізорів та інших ресурсів для військовослужбовців РФ, які у тому числі вели бойові дії проти України у місті Бахмут.

З метою впливу на формування інформаційного простору в Криму, будучи публічною особою, обвинувачена неодноразово виступала у проросійських медіа, просуваючи пропагандистські наративи.

Раніше повідомлялося, що 28-річний український важковаговик Владислав Сіренко заявив про відмову від поєдинків із російськими боксерами навіть за великий гонорар.

Крім того, ми писали, що у Харкові викрили російського інформатора, який наводив ракети на місто.