Бєлгород
15.03.2024 12:54

Російські добровольці, які залучені у операції щодо прориву кордону РФ, анансували масований обстріл Бєлгорода через годину. Вони звернулись з терміновим повідомленням о 12.34.

"Термінове попередження для мешканців Бєлгорода! Протягом найближчої години буде зроблено масований удар по військових об'єктах у місті Бєлгород", - йдеться у повідомленні.

Добровольці закликали місцевих жителів негайно пройти в укриття і не виходити на вулицю до закінчення атаки.

Нагадаємо, що раніше російські добровольці закликали жителів Курської та Бєлгородської областей терміново евакуюватись у зв'язку з проведенням обмеженої військової операції на території згаданих областей. Для цього було оголошено про дію гуманітарного коридору для евакуації населення з 21:00 14 березня до 7:00 15 березня.

"Після закінчення терміну дії гуманітарного коридору буде продовжено знищення військових об'єктів на території Бєлгородської та Курської областей до звільнення регіону від військ кремлівського режиму", - додали в РДК.

У зв'язку з активізацією бойових дій на території Росії, "Російський добровольчий Корпус," легіон "Свобода Росії" та Сибірський батальйон вже закликають жителів Білгородської та Курської областей сьогодні залишатися в укриттях. А за можливості - виїхати.

Втім, добровольці кажуть, що в ніч із 15 на 16 березня буде також забезпечено гуманітарний коридор для охочих евакуюватися з території зони воєнних дій. Період дії коридору залишається тим самим: з 21:00 15 березня до 7:00 мск 16 березня.