Шахта Лісова
15.03.2024 14:26

У Львівські області зупинила роботу шахта "Лісова". Зупинка сталася через аварію, яка сталася через перевантаження та недотримання норм. Про це повідомив депутат Червоноградської райради Олександр Клімов. Саме підприємство «Львіввугілля», до якого входить «Лісова» жодної інформації про аварії не повідомляло.

За словами Клімова, можливою причиною цієї аварії стало перевантаження та недотримання відповідних норм експлуатації шахтного обладнання. При цьому на сторінці ДП "Львіввугілля" жодної інформації про аварію та зупинку роботи шахти нема.

Шахта «Лісова» входить до державного холдингу «Львіввугілля». Зазначимо, за данними голови Незалежної профспілки вугільних працівників Михайла Волинця, ДП «Львіввугілля» міністр Галущенко віддав на відкуп «смотрящему» Андрію Вєнгріну, куди останній і завів своїх людей. По вугільні афери Вєнгріна в ЗМІ з’являлося чимало інформації, проте він і досі входить до близького кола міністра Галущенка.

"Зупинилася шахта "Лісова", яка знаходиться у с. Сілець З достовірних джерел мені стало відомо, що в ніч з 12 на 13 березня при транспортуванні вугілля на поверхню обірвався шахтний скіп. Це – підйомний саморозвантажувальний короб для сипучих вантажів, що рухається з допомогою канатів по рейкових або інших напрямних пристроях", - пише Клімов.

"Сьогодні виконуючим обов’язків директора шахти є Корнило Сергій Васильович, який несе відповідальність як за свої власні дії, так і відповідає за діяльність підлеглих працівників. Зараз керівництво ДП "Львіввугілля" намагається якомога швидше вирішити це питання, – пише Клімов.