Війна в Україні
19.03.2024 10:38

Кремль намагається встановити інформаційні умови для затяжної війни в Україні. Для цього російські пропагандисти використовуватимуть заявлені рекордні рівні явки виборців та підтримку російського диктатора Володимира Путіна.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

У звіті зазначено, що за даними російського Центрвиборчкому, Путін нібито набрав рекордні від 88,12% до 95,23% у тимчасово окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і Криму.

Володимир Путін

"Російські окупаційні чиновники, ймовірно, підробили рекордно високу підтримку Путіна на окупованих територіях України та примусили українців брати участь у "виборах", які по суті стали примусовими, враховуючи велику кількість російських сил в окупованій частині України", — додали аналітики.

На прес-конференції за підсумками "голосування" Путін заявив, що "не очікував таких високих результатів виборів" на окупованих територіях України. Він зауважив, що результати свідчать про "вдячність за російський захист", і додав, що Росія зробить усе для забезпечення "захисту" тимчасово окупованої України.

"Таким чином Путін продовжує зусилля зі встановлення інформаційних умов для виправдання затяжного конфлікту та довгострокової окупації України під виглядом "захисту" цивільних осіб на окупованій Україні, що опинилося в небезпеці лише через російське вторгнення", — підсумували в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, втрати ворога зростають. За минулу добу ліквідовано 840 російських військових та 10 танків армії РФ.