Російські військові
21.03.2024 09:38

Військова операція російських добровольців на території Бєлгородської та Курської областей країни-агресора змусили Росію відволікати сили від лінії фронту в Україні. Підрозділи російських окупаційних військ перекидають для захисту Бєлгорода.

Про це повідомило видання Bloomberg. Таку інформацію журналісти отримали від анонімного джерела, близького до Кремля.

Співрозмовник видання сказав, що війна триває на території Росії. Однак, незважаючи на це, більшість мешканців Бєлгорода продовжують підтримувати російського диктатора Володимира Путіна.

"Але серед моїх друзів ставлення до війни та Путіна не змінилося. Ми розуміємо, хто все це почав, і що це відповідь на це питання", – сказав він.

Видання нагадало, що останніми тижнями російські регіони, включаючи Бєлгородську та Курську області, зіткнулися з атаками БПЛА та ракет. Україна продовжує проводити кампанію, орієнтовану на інфраструктуру та промислові об'єкти, включаючи нафтові установки, щоб підірвати російську військову машину.

Водночас російські прикордонні регіони зіткнулися із наземними вторгненнями російських повстанців – Російського добровольчого корпусу, Сибірського батальйону та Легіону "Свобода Росії".

Прикордонні населені пункти регіону спорожніли, деякі знищені при спробі росіян вибити повстанців. Бої тривають уже понад тиждень.

Путін пообіцяв захистити прикордонні райони, коли питання про напади на Бєлгород було порушено на зустрічі у Кремлі з його передвиборчою командою.

"Є різні способи зробити це, вони непрості, але ми це зробимо", – сказав диктатор.

Нагадаємо, проєкт DeepState напередодні повідомляв про просування військ РФ в Орлівці – на Авдіївській ділянці фронту, а деякі російські воєнкори пишуть про нібито повне захоплення села. Український Генштаб цієї інформації не підтверджує: за його даними, 13 атак на цій ділянці фронту українські Сили оборони відбили.