Удар
22.03.2024 14:18

Сьогодні, 22 березня, під час масованої атаки, росіяни влучили вісім ракет у Дніпровську ГЕС. Станція виведена з ладу, але загрози прориву немає. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, передає РБК-Україна.

"Сьогодні відбулася наймасованіша атака на об'єкти енергоструктури за останній рік, це точно. Ми можемо сказати, що разом з сьогоднішньою атакою росіяни неодноразово напади на 136 об'єктів енергоструктури в Україні, починаючи з масштабного вторгнення", - сказав він.

Представник Офісу генпрокурора наголосив, що станція виведена з ладу після атаки російських окупантів, у ГЕС поцілили вісім ракет.

"Сьогодні Запоріжжя було під масованою атакою. Тільки в саму ГЕС влучили вісім разів, тобто вісім ракет потрапили у цей важливий для України об'єкт, який виконує не лише енергетичну складову, але й інші функції", - заявив Бєлоусов.

Він додав, що наразі загрози прориву дамби ДніпроГЕС немає.

Держекоінспекція повідомила, що стався масштабний витік нафтопродуктів у Дніпро внаслідок влучання в ДніпроГЕС. Проводяться проби води.

Нагадаємо, що за даними слідства, вранці 22 березня російські терористи завдали, попередньо, 20 ракетних ударів по території Запоріжжя. Зазнали пошкоджень та руйнувань об’єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні та багатоквартирні будинки, цивільні транспортні засоби.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв пише, що на цей час дві людини вважаються зниклими безвісти, серед них - дитина. Шість людей звернулися за медичною допомогою, вони знаходяться у стані середньої тяжкості. Рятувально-пошукові роботи тривають.