Обстріл
23.03.2024 08:03

За добу російські терористи здійснили 60 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, було зафіксовано 280 вибухів, повідомляє Telegram-канал Сумської обласної військової адміністрації.

Обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Шалигинська, Свеська, Середино-Будська громади.

У Великописарівській громаді здійснено авіаудар НАР (12 вибухів), скидання ВОГ з БПЛА (4 вибухи), обстріли з артилерії (13 вибухів), міномету (14 вибухів), РСЗВ (30 вибухів), обстріл дроном-камікадзе типу "FPV" (7 вибухів);

у Миропільській громаді ворог бив з міномету (8 вибухів), артилерії (5 вибухів) та скинув ВОГ з БПЛА (2 вибухи);

у Білопільській громаді було зафіксовано обстріли з танку (2 вибухи), гранатомету СПГ (5 вибухів), артилерії (18 вибухів), РСЗВ (10 вибухів), авіаудар НАР (10 вибухів), обстріл дроном-камікадзе типу "FPV" (5 вибухів). Також було здійснено авіаудар КАБ (2 вибухи. Внаслідок авіаудару поранено 1 цивільну особу;

у Свеській громаді був обстріл зі стрілецької зброї;

у Краснопільській громаді ворожим БпЛА було здійснено скид боєприпасів (2 вибухи), обстріли з міномету (16 вибухів), артилерії (19 вибухів), обстріл дроном-камікадзе типу "FPV" (1 вибух);

у Хотінській громаді росіяни вдарили з з артилерії (9 вибухів);
у Новослобідській громаді зафіксовано обстріл з артилерії (8 вибухів), міномету (2 вибухи);

у Шалигинській громаді були обстріли з артилерії (7 вибухів) та міномету (13 вибухів);

у Середино-Будській громаді відбулися обстріли дронами-камікадзе типу «FPV» (10 вибухів), з гранатомету АГС (22 вибухи) та обстріл з РСЗВ (4 вибухи);

у Миколаївській громаді здійснено обстріли з артилерії (10 вибухів);

у Юнаківській громаді: 10 мін скинули росіяни на територію громади.

У Міністерстві внутрішніх справ розказали, що менш ніж за два тижні російські окупанти вщент знищили адміністративний центр Великописарівської громади Сумської області.

"Є вулиці, від яких залишилися тільки назва. Буквально за десять днів окупанти вщент знищили адміністративний центр Великописарівської громади, що в Сумській області", - повідомили в міністерстві.

МВС наголосило, що правоохоронці не покидають людей. Натомість вони цілодобово допомагають місцевим жителям та продовжують евакуацію навіть з найвіддаленіших сіл.

На Сумщині продовжується будівництво фортифікаційних споруд. Їх мають закінчити протягом 10-ти тижнів.

Нагадаємо, через суттєве посилення обстрілів по Сумській області планується примусова евакуація у Великописарівській та Середо-Будській громадах.