Атака РФ на енергетику
27.03.2024 10:38

Через російську ракетну та дронову атаку 22 березня в Україні цього літа може виникнути дефіцит електроенергії, оскільки пошкоджень зазнали велика кількість об’єктів генерації.

Про це заявив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко.

Він нагадав, що унаслідок ударів компанія ДТЕК втратила половину своїх генеруючих потужностей і наразі вони не працюють.

«Уражені декілька типів генеруючих потужностей, велика кількість ТЕЦ, об’єкт гідрогенерації. Також росіяни багато разів поцілили у мережеві вузли «Укренерго», трансформатори тощо. Ця атака одночасно руйнує можливість наших систем передавати електроенергію і зменшує можливості її генерації», ‒ зазначив Коваленко.

За його словами, пошкодження дуже серйозні, проте енергетики всієї України працюють над відновленням, яке може зайняти місяці й навіть більше.

Водночас, як заявив гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота, на відновлення ураженої 22 березня Дніпровської гідроелектростанції потрібні роки. Він також повідомив, що внаслідок російської ракетної атаки на ДніпроГЕС енергосистема України втратила понад тисячу мегават потужності.

Нагадаємо, після масованої атаки Росії по Україні 22 березня найгірша ситуація з електропостачанням залишається у Харкові. Там ворог знищив майже всі об’єкти магістрального рівня, які живили місто.

Нагадаємо, в окупованому Маріуполі вкотре фіксують велике перекидання техніки у напрям Бердянська.