Кирило Буданов
28.03.2024 11:59

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що Росія заздалегідь знала про підготовку теракту на її території, як мінімум, з 15 лютого 2024 року.

«Я вам більше скажу: ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на Москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалось нізвідки», ― цитує слова генерала сайт Головного управління розвідки.

Також під час Третього міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій Кирило Буданов повідомив, що спецслужби РФ знали, звідки прийдуть бойові групи, через які дві країни вони прямували в РФ.

«Для чого вони (Кремль) допустили, щоб це сталося? Є кілька варіантів. Перше ― це, як у них прийнято, боротьба “веж” (“веж Кремля”), аби зараз зняти кілька високопосадовців. Інший варіант ― вони насправді недооцінили масштабів того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну», ― зазначив начальник ГУР.

Він зауважив, що у Кремлі вже тричі змінювали версії подій у підмосковному «Крокус Сіті Холі», намагаючись хоч якось прив’язати до теракту так званий «український слід».

«З’явились пояснення Патрушева і Бортнікова, який там звинуватив мене особисто і що це все взагалі зробила Україна. Це є нісенітницею. До речі, якщо ми торкнулись цього болючого питання, хоч це й ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей», ― заявив Кирило Буданов.

Очільник української розвідки додав, що Росія сама посіяла хаос і самовпевнено вважала, ніби зможе його контролювати: «Є такий сталий вираз, навіть істина. Вона в середовищі спеціальних служб завжди функціонує: усі намагаються створити контрольований хаос. Абсолютно всі більш-менш серйозні організації пробували в різний час це робити. І аксіома в тому, що жодна з них не змогла його зробити контрольованим. Те саме сталось і тут».

Нагадаємо, близько 21:20 середи військові РФ обстріляли Борову Ізюмського району Харківської області. Загинула дитина.