Кобзар
29.03.2024 09:24

У Росії розробили законопроєкт, який регулює потрапляння до фонду бібліотек “книг інфоагентів". Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"На тимчасово окупованих територіях росіяни воюють з усім українським та планують легалізувати заборону української літератури", - йдеться у повідомленні.

З самого початку окупації росіяни захоплювали бібліотеки та вивозили й спалювали українські книги. Тепер же окупанти хочуть створити правову базу своїм нацистським діям. Москва розробила законопроєкт, який регулює потрапляння до фонду бібліотек "книг інфоагентів", тобто будь-яких книг, які спонукають до мислення.

У центрі українців на тимчасово окупованих територіях закликали берегти українську літературу й поширювати її серед знайомих, аби не дати росіянам "зламати код нації".

Раніше повідомлялося, що Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом з 2026 року. На це вказує: реорганізація армії; пересування військ, а також розміщення ракет на заході Росії; нарощування російського виробництва озброєнь. Зокрема нарощування виробництва озброєння може призвести до того, що Росія подвоїть свою військову міць протягом наступних п'яти років у порівнянні з сьогоднішнім днем.