Дрони
30.03.2024 08:12

В ніч проти 30 березня росіяни атакували Україну ударними безпілотниками. Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що "в Одеській області влучань не допущено, однак у Дніпропетровській області уламки збитого безпілотника впали на територію елеватора".

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак уточнив, що вночі на Дніпропетровщині сили ППО знищили 4 безпілотники.

"Два у Дніпровському районі та по одному – у Кам'янському і Криворізькому. Уламки збитого БпЛА впали на території елеватора. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Критичних руйнувань та постраждалих немає. Червоногригорівську громаду, що на Нікопольщині, агресор обстріляв з артилерії. Люди неушкоджені", - йдеться у повідомленні.

Крім того, він зазначив що з ворожої атаки в районі розпочався й ранок. Окупанти поцілили дроном-камікадзе по Нікополю. Пошкоджений інфраструктурний об'єкт.

Російські загарбники також атакували Полтавську область дронами-камікадзе. Під ударом був інфраструктурний обʼєкт, повідомляє голова Полтавської ОВА Філіп Пронін у Telegram.

"Ворог вчергове атакував нашу область БпЛА. Є кілька влучань в інфраструктурний обʼєкт на території Полтавського району", - зазначив очільник ОВА.

За словами Проніна, внаслідок атаки жертв та постраждалих немає.

Як інформує Telegram-канал Повітряних сил України, Росія в ніч на 30 березня випустила по Україні 12 ударних БпЛА "Shahed-136/131". Сили ППО знищили 9 ворожих дронів.

ППО

Крім того, ворог вдарив по території Донецької області чотирма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, а також безпілотниками із мису Чауда, Крим.

До відбиття атаки було залучено підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України у межах Херсонської, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Нагадаємо, українців попереджають про загрозу нових ракетних атак та проникнення ДРГ РФ у столицю.