Атака РФ
02.04.2024 10:38

У ніч проти 2 квітня російські окупанти атакували Україну, застосувавши 10 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 9 ударних БпЛА було знищено.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 з окупованих територій Запорізької області, а також десятьма ударними безпілотниками із мису Чауда (Крим).

Повідомляється, що підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України знищено дев’ять "Shahed-136/131" у межах Дніпропетровської області.

Внаслідок падіння уламків у Дніпрі виникло два займання, які оперативно загасили. Пошкодження отримали двоповерхова будівля та пожежна частина. На щастя, ніхто не постраждав.

За уточненою інформацією, внаслідок вечірньої атаки на Кривий Ріг 1 квітня вибиті вікна у трьох дев’ятиповерхівках. Також пошкоджено автомобіль та високовольтну лінію електропередач. Одна жінка отримала поранення, їй надали необхідну медичну допомогу.

Вранці 2 квітня російська армія здійснила кілька обстрілів Нікопольського району з артилерії та дронів-камікадзе. Поцілили по райцентру та Червоногригорівській громаді. Наразі масштаби руйнувань та постраждалих з’ясовуються.

Нагадаємо, російські війська активізувалися на Бахмутському напрямку.