Навчання
02.04.2024 14:39

У вівторок, 2 квітня, розпочалися військові навчання в прикордонних областях Білорусі, які межують з Україною, Литвою та Польщею. Про це повідомило Міністерство оборони Білорусі.

Згідно з інформацією, з 2 по 4 квітня проводитимуться командно-штабні навчання з силами територіальної оборони Рогачевського і Кормянського районів Гомельської області. Ця діяльність входить у рамках комплексної перевірки готовності територіальних військ Гомельської області і буде проведена під керівництвом військового комісара регіону.

«Мета навчання - оцінити готовність посадових осіб військових частин територіальних військ до виконання навчально-бойових завдань, удосконалити навички офіцерів запасу в керівництві підлеглими, а також навчити особовий склад виконанню своїх обов'язків під час вирішення завдань територіальної оборони», – йдеться у повідомленні.

Представники Міноборони Білорусі підкреслили, що під час навчань буде акцентовано увагу на питаннях охорони та оборони об'єктів територіальної оборони, а також на участі в заходах воєнного стану з використанням добровольців народного ополчення.

Крім того, відомство повідомило про проведення навчального збору з військовозобов'язаними територіальних військ у період з 2 по 26 квітня під керівництвом голови Вілейського райвиконкому Мінської області. У рамках цього заходу планується прийом військовозобов'язаних та їхнє забезпечення залученням місцевої бази мобілізаційного розгортання.

У Міністерстві оборони Біларусі зазначили, що сьогодні, 2 квітня - День єднання народів Білорусі та Росії.

"Саме цього дня 1996 року Президенти двох держав підписали договір «Про утворення Співтовариства Білорусі та Росії». Ця дата ознаменовує багаторічну дружбу народів Білорусі та Росії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, диктатор Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в країні продовжується підготовка до війни, але Білорусь "не хоче воювати", втім готується до цього.