Вбивство
02.04.2024 15:29

Прокурори довели, що 2 червня 2022 року в окупованому на той момент Ізюмі російський військовий застрелив місцеву жительку, за те, що вона говорила українською мовою, йдеться у повідомлені Офісу прокурора України.

Вбивця

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Засуджений – заступник командира 3-ого танкового батальйона по озброєнню 6-ої окремої танкової бригади (в/ч 54096, 1-ої танкової армії західного військового округу зс рф).

Вбивство

Прокурори довели, що 2 червня 2022 року жінка підійшла до штабу російських військовослужбовців, де був WI-FI та звʼязок. Вона хотіла зателефонувати своєму брату, який проживає в Івано-Франківській області.

Зі штабу вийшов засуджений, який почув українську мову від жінки. Це його обурило та розлютило. Він підійшов до неї з пістолетом та вистрелив у груди. Потерпіла померла на місці.

"Оскільки засуджений переховується від українського правосуддя, строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання. Досудове розслідування – Нацполіція України. Оперативний супровід – ДСР НПУ",- йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Росії розстріляли командира бомбардувальника Ту-95.