фейк РФ
03.04.2024 08:19

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію щодо Харкова, яка не має нічого спільного з дійсністю. Вони заявляють, що потрібно "евакуюватись" з міста, бо його чекає повне оточення. Проте у МВС спростували цей вкид.

Відповідний допис з'явився у Telegram-каналі силового відомства. Зазначається, що інформацію росіяни поширюють нібито від Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Вони заявляють, що проведення евакуації мешканців буде як з самого Харкова, так і з його околиць.

"МВС разом із Центром протидії дезінформації інформує, що вказані публікації є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні, - заявили у МВС.

У відомстві додали, що до такого кроку окупанти вдались, бо не мають успіху на фронті. Саме тому вони намагаються посіяли паніку у суспільстві через паніку. У МВС закликали не довіряти сумнівним джерелам інформації й пам'ятати, що ЗСУ надійно тримають позиції вздовж усієї лінії фронту.

Це не перший вкид щодо Харкова, який наразі потерпає від постійних російських атак та обстрілів. Нещодавно російська пропаганда розповсюджувала неправдиву інформацію про буцімто можливий наступ на Харків. Таким чином РФ хоче налякати українців.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія захопила 305 квадратних кілометрів території України з першого січня по перше квітня 2024 року.