Негода
03.04.2024 12:19

В Україні без світла залишились 337 населених пунктів в 7 областях через негоду та шквальний вітер, повідомляє Міненерго та ДТЕК.

Так, у Київській області без електропостачання залишились 180 населених пунктів у Чернігівській - 58, у Житомирській - 48, у Хмельницькій - 22, у Дніпропетровській - 20, у Черкаській - 5, у Кіровоградській - 4 населені пункти.

На ранок 3 квітня енергетикам ДТЕК вдалося: відновити роботу 125 ліній; повернути світло 113 тисячам родин у 276 населених пунктах.

Найбільше постраждала від негоди північна частина Київської області. Сильний вітер призвів до масового падіння конструкцій будівель, дерев та сухих гілок на лінії електропередач.

Сьогодні за прогнозами синоптиків знов можливі сильні пориви вітру.

Нагадаємо, синоптики та ДСНС попереджали про сильний вітер, пориви якого можуть сягати штормових значень 15-20 м/с.

Крім того, синоптики розказали, що впродовж 3, 4 та 5 квітня очікується зниження температури повітря. Вони зазначають, що у другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільше відчутне буде у північних областях, тоді як південну частину країни практично не зачепить. Проте з вихідних 6-7 квітня очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.