Харків
04.04.2024 12:03

Російські війська продовжують атакувати критичну інфраструктуру України. Як повідомляє Міненерго, за добу під удар ворога потрапили два енергоб'єкти у двох регіонах України, пошкоджена інфраструктура у Харківській та Дніпропетровській областях.

На Харківщині через атаку дронами вночі пошкоджено обладнання енергооб’єкта. Сталося займання, яке було ліквідовано силами ДСНС.

"На щастя, обійшлося без постраждалих", - йдеться у повідомленні.

У Харкові під час ліквідації наслідків нічного дронового обстрілу постраждав 64-річний слюсар Харківської міської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України". У стані середньої тяжкості його доставили до лікарні. Крім того, пошкоджено автомобіль диспетчерської служби.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв одну із сонячних електростанцій, через що пошкоджено обладнання підприємства, виникла пожежа. Під час ліквідації охоронець отримав опіки. Впродовж години загорання було ліквідовано силами персоналу станції та ДСНС.

У Міненерго додали, що на Сумщині під час бомбардування населеного пункту с. Самотоївка від вибуху авіабомби зазнав смертельних поранень 47-річний працівник Сумської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.