Дрон
06.04.2024 16:20

Україна незабаром застосує далекобійні дрони, які можуть атакувати Урал і Заполяр’я, інформує BILD.

Атака

Днями ЗСУ вперше атакували цілі в Татарстані безпілотниками. Відстань до них складає 1300 км від лінії фронту. Для одного з ударів був використаний український дрон UJ-22. Раніше вважалося, що дальність дрону становить 800 км. Імовірно, його модифікували, додавши паливні баки, що дозволило дрону долати більші відстані.

Радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко показав відео вибухів, на території особливої економічної зони «Алабуга», Татарстан.

Для другої атаки був використаний безпілотник, створений на базі українського надлегкого літака Аеропракт А-22 «Летюча лисиця».

За даними BILD, вже цього року Україна зможе використовувати дрони з дальністю до 2000 км і більше. Вони поповнять дефіцит ракет середньої та великої дальності.

"Ракети залишилися в минулому. Дрони - це майбутнє”, - заявив джерело BILD.

За його даними, до кінця року 10 виробників поставлять безпілотні дрони з дальністю до 2500 км. А київський КБ «Луч» розробив безпілотник «Сокіл-3000», який може пролетіти до 3300 км.

За розрахунками BILD, нова українська зброя зможе атакувати цілі, наприклад, в Мурманській області. Там розташовано близько 80 військових баз. Серед них аеродром Оленья, де базуються стратегічні бомбардувальники, що обстрілюють Україну.