Лінія фронту
08.04.2024 09:58

Росія прискорює наступальні операції по всьому фронту в Україні, незважаючи на зростаючі втрати, змушуючи Україну поступатися ініціативою на полі бою через затримки з військовою допомогою.

Про це йдеться у звіті Інституту вивченні війни (ISW).

Нещодавно ISW помітив, що російські війська прискорили темпи своїх наступальних операцій на всьому театрі бойових дій, зокрема, здійснивши 4 квітня механізовану атаку ротного рівня в напрямку Часів Яру, і продовжує оцінювати, що російські військові, схоже, пом'якшують ймовірне збільшення втрат у живій силі й техніці.

Крім того, у звіті ISW вказується, що українські військові попередили, що затримки з наданням допомоги у сфері безпеки змусили Україну поступитися ініціативою на полі бою. Також брак боєприпасів не дозволить проводити успішні наступальні та оборонні операції.

Експерти заявили, що затримки з військовою допомогою змушують Сили оборони приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони шляхом боротьби з ініціативою обмеження російського військового потенціалу, оскільки невідомо, коли буде допомога від США.

Нагадаємо, російська армія систематично застосовує хімічну зброю проти українських військових.