Атака
09.04.2024 12:35

Вночі, 9 квітня, російські війська атакували обʼєкти енергетичної інфраструктури у Полтавській та Львівській областях. Зараз застосовуються обмеження споживання електроенергії на Харківщині, повідомляє Міністерство енергетики у Facebook.

Протягом минулої доби через мережеві обмеження застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Сьогодні зранку на Харківщині також діють графіки відключень.

Вночі ворог атакував високовольтну підстанцію у Полтавській області. Там виникла пожежа, ніхто не постраждав, але пошкоджене обладнання.

Також була атакована високовольтна підстанція у Львівській області, зафіксовано займання обладнання. Постраждалих немає.

Через технічні порушення на високовольтній підстанції у Львівській області знеструмлювалася залізниця (порушень руху потягів не було) та об'єкти промисловості. При цьому знизили генерацію об'єкти сонячних електростанцій. Протягом години електропостачання було відновлено всім споживачам.

Також зазначається, що через бойові дії на Дніпропетровщині одночасно відключились дві високовольтні повітряні лінії, при цьому знеструмився промисловий обʼєкт. Споживачів заживлено.

Нагадаємо, в останні тижні Росія вирішила посилити цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 млн данських крон (приблизно 5,8 млн євро) в українську енергетичну систему.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.