Андрій Вавриш
09.04.2024 23:15

На засідання комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин 10 квітня виноситься питання щодо будинку по вул. Лабораторна, 12 (Муніципальний камерний хор "Київ"), який хочуть повністю знести для забудовника SAGA Development!

Поки більшість киян зайнята відбудовою та захистом міста, наближенням перемоги, компанія одіозного забудовника Вавриша запланувала звести на місці колишнього музею, прямо на прибудинковій території 5-ти поверхових житлових будинків - 22-поверховий хмарочос.

Спроби знищення цього об'єкту відбуваються ще з 2020 року, але неодноразові протести киян цьому заважали. Все це відбувається для збагачення однієї людини, власника SAGA Андрія Вавриша, який відомий скандальним будівництвом і проблемними об'єктами, зокрема незаконним зведенням ЖК “O2 Residence” на Дарницькому шосе, що вже розслідується правоохоронцями. Варто також додати, що Вавриш є партнером не менш скандального екс-Голови Офісу Президента Андрія Богдана.

Вже найближчим часом завдяки корупційному лобізму Вавриша ще одна пам'ятка архітектури киян может стати довгобудом. Закликаємо небайдужих киян завадити знищенню історичного центру Києва і доєднатися до акції протесту, яка відбудеться під будівлею КМДА. Дата і час буде повідомлено додатково.