Ка-27
10.04.2024 12:02

У тимчасово окупованому Криму знищений російський Ка-27. Про це повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в Facebook.

"Мінус російський Ка-27 у Криму. Щось шукав. Знайшов", - написав Плетенчук.

Telegram-канал "Кримський вітер" зазначає, що Ка-27 - це патрульний протичовновий вертоліт. Зараз ЧФ РФ використовує ці гелікоптери для пошуку українських морських дронів та десантних катерів. Гелікоптери базуються на аеродромі в Качі (селище міського типу у Бахчисарайському районі, Крим).

Як пише РБК-Украина, досвідчений зразок вертольота "252" піднявся в повітря 8 серпня 1973 року. На основі цієї базової машини були розроблені дві основні модифікації для ВМФ - протичовновий вертоліт Ка-27 і пошуково-рятувальний Ка-27ПС, а в подальшому і транспортно-бойовий вертоліт для морської піхоти Ка-29 і цивільний багатоцільовий вертоліт Ка-32.

Ка-27 призначений для виявлення, відстеження та знищення підводних човнів, що прямують на глибині до 500 м на швидкостях до 75 км/год у районах пошуку, віддалених від корабля базування до 200 км при хвилюванні моря до 5 балів вдень і вночі у простих та складних метеоумов.

Вертоліт може забезпечувати виконання тактичних завдань як одиночно, так і у складі групи та у взаємодії з кораблями у всіх географічних широтах. Вертоліт може працювати як з берегового аеродрому, так і з борту корабля.

ОНОВЛЕНО о 13.25

Як пише "Медуза", над Чорним морем зазнав аварії російський Мі-24 Як інформує Міноборони РФ, інцидент стався вранці 10 квітня, коли вертоліт здійснював плановий політ. За попередніми даними Міноборони, причиною катастрофи стала відмова техніки. Про долю пілотів не повідомляється.

Незадовго до повідомлення Міноборони РФ у ВМС України прозвітували про збитий над Кримом російський гелікоптер Ка-27. Пізніше українська сторона уточнила, що гелікоптер вибухнув у повітрі, а причини цього невідомі.

Раніше повідомлялося, що загалом станом на 10 квітня Росія вже втратила близько 450 тисяч своїх бійців. Окрім того, майже 63 тисячі одиниць техніки та озброєння.