Атака
10.04.2024 13:23

Напруженою виявилася середа, 10 квітня, для енергетиків Миколаївщини, повідомляє офіційний Телеграм-канал АТ "Миколаївобленерго".

"З ночі були змушені відключити мешканців Баштанської, Снігурівської та Березнегуватської дільниць. До початку робочого дня вдалося відновити електроживлення майже 33,5 тис. домоволодінь. Не встигли перевести подих - нова халепа! Як це зазвичай і буває, навіть короткочасний дисбаланс в системі не минув без наслідків: о 10:31 аварійно відключилося ледь не півобласті та Миколаїв повністю! Без світла залишилися майже 222 тисячі побутових та близько 17,3 тис. юридичних споживачів", - йдеться у повідомленні.

Енергетики виклик прийняли сміливо і одразу взялися за "відновлювальну операцію".

"Станом на 12 годину, всі 178 населених пунктів, аварійно відключених від електропостачання, знову зі світлом! Перевіряємо поодинокі заявки та продовжуємо боронити "енергетичний фронт"!", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що сьогодні, 10 квітня, російські війска атакували Миколаївську область дронами-камікадзе. Через влучання ворожих БПЛА фіксувались пошкодження енергооб'єкту у Миколаївському районі та рекреаційного об'єкта регіону. Почалися пожежі.

Нагадаємо, в останні тижні Росія вирішила посилити цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 млн данських крон (приблизно 5,8 млн євро) в українську енергетичну систему.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.