Військовий облік
10.04.2024 16:39

Особи, які порушують правила військового обліку, можуть стати об'єктом покарання згідно з новими нормами. Про це пише журналіст і військовий кореспондент Андрій Цаплієнко в Телеграм.

Він зазначає, що керівник Територіального Центру Комплектування (ТЦК) може звернутися до поліції з проханням затримати та доставити громадянина до ТЦК. У разі, якщо поліція повідомляє про неможливість проведення візиту, керівник ТЦК має право надіслати громадянину рекомендованим листом "вимогу" протягом 5 днів.

Громадянин має 10 днів на виконання вимог, викладених у документі.

Якщо громадянин не виконує вимогу, ТЦК може звернутися до суду з метою обмеження його права керування транспортним засобом на термін, необхідний для виконання вимог. Обмеження в правах водіння буде здійснювати державна виконавча служба на підставі рішення суду.

Також він зазначив, що питання мобілізації жінок в Україні не стоїть на порядку денному.

Журналіст підкреслив, що у Центрі протидії дезінформації спростовують інформацію закордонних ЗМІ, що буцімто в Україні збираються внести зміни до законодавства щодо мобілізації жінок.

Жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає мобілізації жінок. Тож розповсюджувана інформація - фейкова. Жінки можуть мобілізовуватися до Сил оборони України виключно добровільно.

Нагадаємо, що в Україні комітет національної безпеки та оборони підготував остаточний варіант мобілізаційного законопроєкту до другого читання.