Підлітки
12.04.2024 14:40

Російські загарбники готують масштабне вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України "на екскурсії" в РФ до річниці Другої світової війни, повідомляє Центр національного спротиву.

Росіяни планують завезення дітей на пропагандистські заходи до 9 травня.

"Москва використовує Другу світову, як важливий фундамент своєї пропаганди. Спекуляції на трагедії дозволяють москві мілітаризувати своє населення та виправдовувати свою неофашистську політику", - йдеться у повідомленні.

Дітей зі шкіл тимчасово окупованої частини півдня України планують вивозити для масовки у Ростов.

Зазначається, що кожного року на подібних "святкуваннях" "саме свято змінює підтексти у потрібному Кремлі дусі".

"Кожен рік на росії тривають пропагандистські заходи, де з кожним роком перемога СРСР знецінюється, а саме свято змінює підтексти у потрібному Кремлі дусі", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у Маріуполі окупанти готують дітей до війни. В окупованому місті продовжуються заходи із навчання школярів користуватися зброєю. Їх організовує так звана «Юнармія».

"Такі заходи стають вже регулярними. Неодноразово до шкіл приходили російські окупанти, щоб провести так звані "уроки мужності". А осередки «Юнармії» вже майже два роки діють на базі шкіл №26 та 7. Так окупанти намагаються спершу змінити самоідентифікацію молоді, зробити їх більш прихильними до російського панування, а опісля залучити до лав своїх силових структур та окупаційного війська", - йдеться у повідомлення Маріупольської міської ради.

Раніше повідомлялося, що у дитячих садках Росії малюків навчають "не боятися вмирати за Батьківщину".

Також ми писали, що у Росії депутат Держдуми Дмитро Кузнєцов запропонував створити дитячий батальйон "Ахмат". У РФ 240 млн рублів витратили школи на автомати Калашнікова та інший інвентар для кабінетів початкової військової підготовки.

Для школярів РФ переписали 50 років історії на вимогу диктатора РФ Володимира Путіна.