Удари по енергетиці
12.04.2024 12:20

Росія намагається вивести з ладу ТЕС та ГЕС України, які є маневровими. Удари по українській енергетиці необхідні Кремлю для того, щоб створити підґрунтя для майбутнього наступу. У Міненерго розказали, про стан енергетики в країні сьогодні, 12 квітня.

У Міненерго повідомили, що у Харкові через мережеві обмеження знеструмлено близько 205 тисяч абонентів; за добу енергетики повернули електропостачання понад 18 тисячам абонентів .

Зранку у м. Харків застосовуються обмеження споживання електроенергії – без напруги залишаються близько 205 тисяч абонентів.

"Минулої доби газовики відновили газопостачання 41 абоненту у м. Харків та 5103 споживачам у населених пунктах області. Водночас у Харківському районі в результаті бойових дій було пошкоджено газопроводи – припинено газопостачання 136 абонентам", - йдеться у повідомленні.

У Дніпропетровській області через ворожі обстріли вимикалися 11,7 тисячі точок обліку в 9 населених пунктах – на ранок усіх заживлено. Через технологічні порушення було відключено 4,6 тисячі абонентів (на ранок без напруги 535 абонентів).

У Дніпрі газовики минулої доби відновили розподіл газу 212 споживачам.

У Донецькій області через ворожі обстріли знеструмлювалися 5,5 тисячі абонентів у 27 населених пунктах. Ремонтні бригади заживили 2,7 тисячі точок обліку у 9 населених пунктах.

У Запорізькій області через бойові дії залишаються без світла 3,7 тисячі точок обліку.

У Кіровоградській області через технологічні порушення на обладнанні газорозподільної мережі без газопостачання залишилось 48 споживачів.

У Рівенській області, у Сарненському районі сталося загоряння на газопроводі багатоквартирного житлового будинку. Без газопостачання залишились 24 абоненти.

У Сумській області після ворожого обстрілу залишилися без напруги 1,1 тисячі точок обліку. Загалом без напруги залишаються 5,4 тисячі абонентів у 70 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

У Херсоні після обстрілу знеструмлено 215 точок обліку. Залишаються без світла в обласному центрі 3055 абонентів, в області – 25,8 тисячі точок обліку у 45 населених пунктах.
Критична ситуація

Українців призивають економити електроенергію з 19 до 22 години кожного дня. "Ситуація вже критична", - підкреслив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Раніше повідомлялося, що Росія влаштувала масштабну та масовану ракетно-дронову атаку на українські електростанції. Це частина підготовки до літнього настання. Кремль активно використовує затримку західної допомоги Україні.