Рибалки
12.04.2024 14:00

У Херсонській області на російській вибухівці підірвалися рибалки. Подія трапилася між селами Бобровий Кут та Калинівське. Поблизу річки рибалка натрапив на міну, яка здетонувала, передає голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

До лікарні у важкому стані доставили 38-річного чоловіка. У нього – вибухова травма, ампутація гомілки та уламкові поранення плеча. Також уламкові поранення отримала жінка. Орієнтовно, їй 40 років.

"Нагадаю, що лісосмуги, поля, водойми – небезпечні місця, адже можуть бути замінованими. Утримайтеся від відвідин територій, на котрих ще не працювали сапери. Бережіть себе!", - наголосив він у повідомленні.

Через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

Центр національного спротиву повідомляє, що російські військові у тимчасово окупованій Херсонській області активно мінують сільськогосподарські угіддя з метою втримати окуповані території.

"Вкотре закликаємо громадян України на ТОТ зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами та закликаємо повідомляти про розміщення та пересування ворога за цим посиланням. Так ми разом зможемо наблизити звільнення окупованої території України і притягнути до відповідальності військових злочинців та посібників терористичної Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Словаччина хоче допомагати Україні у сфері розмінування територій. Зокрема, йдеться про відповідну техніку. Словаччина хоче допомагати у навчанні та підготовці персоналу, який обслуговуватиме такі машини.