Лазерна зброя
12.04.2024 13:41

Велика Британія розглядає можливість надіслати Україні прототип лазерної зброї для збивання дронів та ракет. Про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс, інформує The Daily Telegraph.

зброя

Грант Шаппс відвідав лабораторію лазерного озброєння DragonFire, де він підкреслив важливість швидкого розгортання цієї технології. Він наголосив, що це може стати «найбільшою тратою грошей на оборону» і висловив намір прискорити процес розгортання звичайної тривалості до 10 років до набагато коротших часових рамок.

«Що я хочу зробити, так це прискорити процес, який зазвичай є дуже тривалим, можливо до 10 років, до набагато коротших часових рамок і розгорнути його, потенційно на кораблях і потенційно на суші», - сказав Шаппс.

Міністр оборони заявив про намір Великої Британії встановити систему DragonFire на озброєння до 2027 року. Проте він також зазначив, що країна розглядає можливість відправки прототипів в Україну раніше, навіть якщо вони не будуть на 100% вдосконалені.

Раніше повідомлялося, що Україна та Латвія підписали двосторонню угоду з безпеки.

Зазначимо, що серед країн, які підписали з Україною угоду про гарантії безпеки також: Британія; Канада; Німеччина; Франція; Данія; Італія; Фінляндія; Нідерланди.