Генератор
13.04.2024 12:50

Є чотири умови, за яких можуть ввести графіки відключення світла в Україні. Енергетики не виключають цього. Про це в ефірі телемарафону повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що на українців можуть чекати відключення світла якщо не буде відновлена теплова генерація. Інша складова - це підвищення споживання електроенергії через спеку. Зазвичай це відбувається у липні і серпні.

"По-третє, не буде вистачати обсягу електроенергії, яку ми отримуємо з Європи. І, по-четверте, не буде можливості передати у певні регіони необхідний обсяг електроенергії. Тоді єдиний спосіб збалансувати систему - це знизити споживання. Зменшити споживання можна єдиним способом - це погодинними графіками відключення", - пояснив він

Лише при здійсненні всіх вищеназваних умов є ймовірність введення погодинних графіків відключення світла по всій Україні.

Росія намагається вивести з ладу ТЕС та ГЕС України, які є маневровими. Удари по українській енергетиці необхідні Кремлю для того, щоб створити підґрунтя для майбутнього наступу.

У Міненерго розказали, про стан енергетики в країні сьогодні.

"Протягом минулого дня через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Сьогодні обмеження застосовуються на Харківщині та для промисловості у Кривому Розі", - йдеться у повідомленні.

Зараз енергосистема України працює стабільно та збалансовано. На поточну добу прогнозується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.