Армія РФ
15.04.2024 07:57

Російські військові просунулися в районі Часового Яру та продовжили наступ. Бої тривали поблизу Кліщіївки, Андріївки, Опитного, Нью-Йорка Донецької області, розповіли аналітики ISW.

Збройні сили Російської Федерації хочуть захопити Часів Яр біля Бахмута Донецької області до 9 травня. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 14 квітня.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище командування військ РФ поставило за мету захоплення Часового Яру до "дня перемоги" 9 травня. Аналітики зауважили, що це може вказувати на те, що у РФ вважають, що окупанти зможуть окупувати місто швидше, ніж Бахмут чи Авдіївку Донецької області.

"Російське військове командування, ймовірно, вважає, що триваюча критична нестача боєприпасів в Україні дозволить російським силам захопити Часів Яр за кілька тижнів, попри оцінку ISW, що російські сили наразі досягли лише східної частини мікрорайону Каналу в крайньому східному Часовому Яру.", — йдеться у повідомленні.

В ISW наголосили, що російське командування "регулярно ставить нереалістичні цілі" для просування своїх солдатів, тоді як російський військкор надіється, що військо зможе увійти в Новий мікрорайон на південному сході населеного пункту до 9 травня. Зокрема, ворог, ймовірно, захоче скористатися нестачею української артилерії та засобів ППО, які є вирішальними для оборони. Ворог може продовжувати зусилля проти Часового Яру, поки не досягне кульмінації.

Ситуація на фронті

"Російські війська, можливо, зможуть просунутися швидше, ніж у попередніх зусиллях, враховуючи рівень поточної нестачі української артилерії та протиповітряної оборони", — розповіли аналітики.

Ситуація біля Часового Яру: дані ISW

14 квітня ЗС РФ нібито просунулися на схід від Часового Яру та продовжили наступ у цьому районі. Згідно з геолокаційними кадрами від 14 квітня, окупанти просунулися на північних схід від мікрорайону Канал і вздовж бурелому на південний схід від міста.

Бої тривали біля Кліщіївки, Андріївки, Опитного, Нью-Йорка. За даними речника Українського угрупування військ "Хортиця" Назара Волошина, противник штурмує Часів Яр та прилеглі райони невеликими штурмовими групами майже цілодобово, тоді як найбільш активними ділянками на фронті є Бахмутський та Авдіївський напрямки.

Нагадаємо, російські терористи атакували з дрону Куп'янський район на Харківщині з дрону, поранено водія "швидкої".