Атака на Чернігів
18.04.2024 09:59

Російські окупанти маскують запуски своїх ракет і намагаються завдавати ударів приховано, що ускладнює їх відбиття.

Про це, коментуючи атаку РФ 17 квітня по Чернігову, повідомив речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

"Росіяни застосовують свою постійну тактику – тероризування мирного населення. У тому числі, удар по Чернігову є черговим підтвердженням цього", – сказав Євлаш.

За його словами, противник і далі використовує географічне розташування міст і б'є по прифронтових і прикордонних територіях, де розташовані, зокрема, Харків і Чернігів.

"До кордону з РФ залишаються лише десятки кілометрів, тому часу на ефективне реагування залишається небагато. Ворог маскує свої напади, проводяться цілі операції, аби завдати таких ударів", – пояснив речник.

Він додав, що удар по Чернігову насамперед став можливим через дефіцит в Україні систем ППО, які могли б ефективно збивати російські ракети.

Євлаш зазначив, що українські військові намагаються протидіяти російським атакам, зважаючи на сили й засоби, які є в розпорядженні ЗСУ, але в окупантів багато ракет, якими вони й далі атакують міста України.

Нагадаємо, внаслідок вчорашнього ракетного удару російських агресорів у Чернігові загинули 18 людей, ще 77 – зазнали поранень.