Новий фейк РФ
19.04.2024 08:19

Росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні і тому запустили черговий фейк, який активно тиражують пропагандисти. Вони заявляють, що ЗСУ у Харкові замінували дамбу і хочуть "втопити місто не тільки у крові". Це може свідчити про те, що окупанти готують нові провокації на цих територіях.

Відповідною інформацією поділився у Facebook Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зазначається, що росіяни також пишуть про розкидання у місті та навколо нього українськими воїнами протипіхотних та протитанкових мін. Але ці заяви є відвертою маячнею. Їх основна мета – перекласти відповідальність за воєнні злочини РФ на Україну.

"Не виключено, що поширюючи такі заяви через пропагандистів, армія країни-терористки готується до вчинення провокацій на черговій гідроспоруді в Україні", – йдеться у повідомленні.

У Центрі наголосили, що ймовірно ворог намагається створити чергову екологічну катастрофу в Україні. І це для них не вперше. Чого лише вартує підрив Каховської ГЕС минулого року. Також не варто забувати про ракетний удар по ДніпроГЕС у Запоріжжі у березні цього року.

"Ворог намагається створити нову екологічну катастрофу, і тільки безперервна військова підтримка України західними союзниками здатна покласти край цим і подібним терористичним діям росії", – резюмували у Центрі.

Нагадаємо, у Дніпрі горить п’ятиповерхівка. Вона частково зруйнована. Під завалами можуть бути люди. На зараз, попередньо, шестеро постраждалих.