Війна в Україні
22.04.2024 09:19

Схвалення Сполученими Штатами понад 60 мільярдів доларів допомоги дасть змогу українським військовим перепочити. Але вона навряд чи зможе переломити хід війни без додаткових ресурсів.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що затримки в Конгресі США, які тривали шість місяців, призвели до серйозного дефіциту боєприпасів і особового складу у ЗСУ. Цим скористалися російські окупаційні сили.

Як заявив науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень у Києві Микола Бєлєсков, допомога США дасть змогу Україні провести ефективну оборону, сповільнити просування російських військ і знизити втрати. Однак здійснення наступальних операцій потребує додаткової підтримки, а через опір республіканців у Конгресі це може виявитися складним завданням для США.

«Наразі невідомо, чи буде подальша допомога і в якому обсязі, адже стратегія Путіна полягає у вичікуванні», – сказав Бєлєсков.

Джерела агентства повідомляють, що Німеччина цього тижня продовжуватиме тиснути на європейських союзників щодо поставок Україні систем протиповітряної оборони та її компонентів.

Аналітики з американського Інституту вивчення війни вважають, що навіть за умови швидкої доставки військової допомоги США складнощі з транспортною логістикою можуть затягнути початок її впливу на фронт на кілька тижнів.

«Ймовірно, ситуація на лінії фронту погіршуватиметься протягом цього часу, особливо якщо війська рф посилять свої атаки, аби скористатися вікном перед надходженням нової допомоги США», – зауважили аналітики.

Нагадаємо, Україна зможе “стабілізувати лінію” і повернутися до “форми активної оборони” у протистоянні з Росією.