Війна в Україні
23.04.2024 07:57

Російські війська просунулися в Очеретиному та Георгіївці. Окупанти заявляли про захоплення Новомихайлівки, однак українські сили контролюють населений пункт, попри важкі бої.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські сили продовжують контролювати Новомихайлівку

На останній звітний період, Російські війська здійснили просування в Очеретиному та Георгіївці. Незважаючи на заяву окупантів про захоплення Новомихайлівки, українські сили продовжують контролювати населений пункт, хоча зустрічають опір. Цю інформацію містить звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Продовження битви у різних районах

На лінії Сватове-Кремінна тривають позиційні бойові дії, проте поки немає підтверджених змін у лінії фронту. Схожа ситуація спостерігається в районі Новоєгорівки, Тернів, Торського, Серебрянського лісу, Білогорівки та Григорівки.

Українські війська відбили атаки російських військ на північний схід від Сіверська в районі Золотарівки та на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Виїмки, повідомив Генштаб ЗСУ. Однак російські війська продовжують наступ на Часів Яр, не досягнувши успіху. Зазначено, що між 20 та 25 тисяч російських військових намагаються штурмувати Часів Яр, проводячи бойову розвідку. Такі дії можуть підготувати ґрунт для майбутніх наземних ударів.

Деякі геолокаційні кадри свідчать про просування російських військ південніше Озарянівки (приблизно 17 км на південний схід від Часового Яру і 10 км на північ від Горлівки).

Російські війська також повідомили про досягнення в Очеретиному, але на даний момент немає візуальних підтверджень російського контролю над усім населеним пунктом.

Заяву про захоплення Новомихайлівки також російські війська зробили, просунувшись на захід від Донецька. Однак багато джерел, зокрема полковник Євген Шматалюк, командир 79-ї десантно-штурмової бригади України, підтверджують, що українські війська все ще контролюють Новомихайлівку, навіть наприклад було російськими силами штурмовано з інтенсивними боями. Окупанти ще продовжують просуватися в навколишніх районах Донецька і Донецько-Запорізької області.

Лінія фронту у районі Кринок і Антонівського мосту на лівому березі річки Херсонської області не зазнала вирішальних змін недавно.

Нагадаємо, Україна отримає 74% виділених коштів від Німеччини та залишиться основною країною-отримувачем німецького експорту озброєнь. Згідно з попередніми даними, у першому кварталі 2024 року було видано дозволи на остаточний експорт озброєнь на суму близько 5,2 млрд євро.