Вітер
23.04.2024 13:54

Синоптики, ГУ ДСНС та міські ради попереджають українців про небезпечні метеорологічні явища.

В Украгідрометцентрі повідомили, що до 25 квітня внаслідок підвищеної водності р. Дніпро та пропуску води через каскад дніпровських водосховищ на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься подальше затоплення заплав та понижених прирічкових територій, не виключена можливість початкового затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів. Синоптики попереджають про І рівень небезпеки – жовтий.

Також зазначається, щ 23-25 квітня, внаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхніх частинах Кременчуцького та Кам’янського водосховищ можливі різкі коливання рівнів води з досягненням відміток затоплення заплав та понижених прирічкових територій у Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях (І рівень небезпеки – жовтий).

У ДСНС попереджають про сильні пориви вітру.

"Вдень 24 квітня очікуються пориви південно-східного вітру 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий), Погодні умови можуть призвести до пошкодження ліній електропередач, падіння дерев, заносу автомобілів, збільшення ймовірності ДТП", - йдеться у повідомленні ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

"24 квітня по Черкаській області та м. Черкаси пориви вітру 15-20 м/с. І рівень небезпечності, «ЖОВТИЙ»", - пише Уманьска міська рада.

Синоптик Наталка Діденко попереджає, що завтра, 23 ,квітня в Україну знову застрибує активний циклон із півдня, який принесе дощі та сильний вітер.

Вона зазначає, що циклон належатиме до родинного циклонічного клану Biruta (карта внизу), який підпорядкує своєму дощовому впливу значну частину європейського континенту.

В Україні 24-го квітня дощі пройдуть повсюди, помірні та часом навіть значні. У денні години на півдні та сході - без істотних опадів.

Вітер переважно південно-східний, 5-12 метрів за секунду, місцями штормові пориви до 15-20 метрів за секунду.

Температура повітря на півночі та заході +11+16 градусів, на решті території +17+24 градуси, на півдні місцями до +25+28 градусів.

"Кияни! Завтра - знову парасолі, калюжі та міцніше взуття. У столиці у середу очікується дощ та сильний вітер! Температура повітря буде не надто низька, вдень передбачається +10+12 градусів", - написала Наталка Діденко у Телеграм.

Нагадаємо, відома астрологиня Людмила Булгакова склала гороскоп для всіх знаків зодіаку на квітень.