Паспортний сервіс
23.04.2024 14:44

Усі консульства України припиняють надання послуг чоловікам віком від 18 до 60 років. З 23 квітня, можливо, буде оформити документи тільки для повернення в Україну. Заборона діє до роз'яснень положень закону про посилення мобілізації.

Документ

Центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» повідомив, що через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП Документ.

Проте там наголошують, що подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі.

Крім того, видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації.

«Закордонні філії повідомлять всіх користувачів послуг про поновлення роботи систем видачі документів на усіх офіційних ресурсах ДП Документ», - додали у «Паспортному сервісі».

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підтвердив заборону на консульські послуги для тих, хто виїхав від мобілізації за кордон.

За його словами, перебування за кордоном не звільняє громадянина України від обов'язків перед своєю батьківщиною, для якої "в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист від знищення".

«Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання його виживання не стосується, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому отримуватиме послуги від цієї держави — то так це не працює», - написав Кулеба в соцмережі Х.

Раніше повідомлялося, що у закордонних підрозділах тимчасово призупинено прийом на обмін/відновлення водійського посвідчення та обмін свідоцтва про реєстрацію авто.

Українцям розказали, як каратимуть ухилянтів по новому закону про мобілізацію.

Нагадаємо, заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад заявив, що вже з середини травня почнеться переогляд осіб, визнаних раніше обмежено придатними до військової служби.

Раніше повідомлялося, що у базах Національної поліції є дані про сотні тисяч "ухилянтів".

Також ми писали, що в Україні набув чинності закон про зменшення призовного віку.

Нагадаємо, українцям пояснили, що співробітники Національної поліції доставляють громадян до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), якщо вони оголошені в розшук.

Українцям розказали, що буде з ухилянтами.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті військовозобов’язаний помер дорогою до навчального центру. У нього стався епілептичний приступ.