ДТП у Броварах
27.04.2024 11:47

Голова районної державної адміністрації міста Бровари Володимир Майбоженко у стані алкогольного сп'яніння збив чотирьох людей, серед них дитина.

Перевірка на вміст алкоголю в крові голови Броварської райадміністрації показала 2,31 проміле, за дозволеної норми – 0,2 проміле, тобто у 10 разів більше.

За даними поліції, автопригода сталася у п'ятницю, 26 квітня, у місті Бровари Київської області. Чиновник районної військової адміністрації не зупинився на заборонний сигнал світлофора та скоїв наїзд на пішоходів.

В результаті чотири особи отримали травми різного ступеня тяжкості серед потерпілих дитина", - йдеться у повідомленні поліції. Перевірка на вміст алкоголю в крові водія показала 2,31 проміле (при дозволеній нормі – 0,2 проміле). Майбоженка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння) Кримінального кодексу України.

ДТП Майбоженко вчинив власним автомобілем Volvo. За словами очевидців, одну людину діставали прямо з-під коліс, усі постраждалі зазнали переломів.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко зазначив, що серед постраждалих в ДТП за участі голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років, а також два чоловіки — 29 та 26 років. За результатами попереднього обстеження, у дитини перелом плечової кістки та підшкірна гематома потиличної ділянки голови. У решти потерпілих: політравма, закрита черепно-мозкова травма, травми та переломи куприка, ключиці, плеча, лопатки, кістки носа, ребер, кінцівок, множинні забої та садна. Обстеження тривають у Броварській лікарні інтенсивного лікування.

"Голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено.Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали 4 людини. Зокрема 3 дорослих та одна дитина", - заявив начальника Київської ОВА Руслан Кравченко.

Потерпілим надається вся необхідна допомога, насамперед медична.

"Подібна поведінка посадовця неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців - в найкоротший термін дати належну правову оцінку цій події. Наполягаю на об'єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні. Ситуацію триматиму на особистому контролі",- наголосив Руслан Кравченко.

Голові Броварської РДА Володимиру Майбоженку вручили підозру за скоєння ДТП, в якій постраждали четверо людей, - інформує Офіс генпрокурора.Клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою вже направили до Шевченківського районного суду Києва.

Раніше повідомлялося, що у Змієві Харківської області, у ДТП один чоловік загинув, ще один поранений.

Нагадаємо, в Запоріжжі сталася жахлива ДТП, в якій один із автомобілів спалахнув. Загинули люди, є поранені.

Крім того, в Чернігівській області сталася смертельна ДТП. Водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув.

Також ми повідомляли, як у Львові зіштовхнулися 27 авто.