Польська військова авіація
27.04.2024 14:30

Росія цієї ночі, 27 квітня, атакувала Україну, випустивши 34 ракети різних типів (зокрема, аеробалістичні "Кинджали"). Українська протиповітряна оборона збила 21 ворожу ракету. При цьому Польща за ніч двічі підіймала у повітря авіацію через російську атаку, передає РБК-Україна.

Російські окупанти атакували енергетичні об'єкти у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Там виникли пожежі. Відомо, що у Львівській області також пошкоджено два об'єкти енергетики у двох районах.

Одна з ракет, якими сьогодні атакувала РФ, впала на українській території за 15 км від кордону з Польщею. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у Twitter.

Туск

Він написав, що у Львівській області сьогодні вночі "впали десятки бомб і ракет". Одна з російських ракет впала за 15 км від польського кордону. Туск розкритикував свого попередника, колишнього прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

"У цей час Моравецький виробляє спільну антиєвропейську стратегію з пропутінськими ультраправими політиками в Будапешті. Дурість? Зрада? І те, і те?" - написав він.

Ймовірно, Туск мав на увазі конференцію національно-консервативних кіл, яка проходить у Будапешті. На ній був присутній Моравецький та глава кабінету президента Польщі Марчін Масталерек.

Раніше повідомлялося, що Польща може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку.

Нагадаємо, українці в Польщі можуть отримати юридичну консультацію через чат-бот.