Війська РФ
30.04.2024 07:57

Збройні сили Російської Федерації просунулися в районі Красногорівки та самому місті Донецької області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 29 квітня.

"Російські війська нещодавно підтвердили просування на захід від міста Донецька на тлі триваючих боїв", — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 29 квітня, російські окупанти просунулися на схід від Красногорівки. Тоді як додаткові знімки, опубліковані того ж дня, вказують на те, що противник просунувся у межах Красногорівки. Натомість російські військкори заявили, що металеві листи на "танках-черепахах" нібито успішно захищали техніку від ударів українських безпілотників під час штурму.

За словами мілблогера РФ, окупанти нібито просунулися біля Новомихайлівки, проте аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження цього. Бої тривали біля Георгіївки, Красногорівки й Новомихайлівки.

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові протягом 29 квітня стримували противника у районах Костянтинівки, Георгіївки й Урожайного Донецької області. Там росіяни 15 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ за підтримки авіації.

Противник завдав авіаційних ударів у районах Парасковіївки й Олександрополя Донецької області. Крім цього, під ворожим артилерійським й мінометним вогнем опинилися понад десять населених пунктів, зокрема й Красногорівки, Георгіївка, Парасковіївка, Вугледар.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг упевнений, що шанси України на перемогу у війні з РФ залежать від того, як швидко союзники передадуть Києву військову допомогу.