Володимир Зеленський
04.05.2024 19:19

Сьогодні, 4 травня, російські ЗМІ з посиланням на дані бази МВС РФ повідомили, що Президента України Володимира Зеленського оголосили в російський розшук. Підставою для розшуку нібито стала кримінальна справа, яку завели на українського президента.

До цього росіяни оголошували у розшук військових командувачів Валерія Залужного та Олександра Сирського, а також голову СБУ Василя Малюка. Крім того, у російському розшуку перебуває суддя Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.

МВС Росії також оголосило у розшук колишнього президента України Петра Порошенка Як і у випадку з Володимиром Зеленським, із картки в базі МВС неясно, за якою саме статтею його розшукують.

Прес-служба Міністерства закордонних справ України заявила, що оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "свідченням відчаю" російської державної машини.

"Російські повідомлення про нібито оголошення МВС РФ у розшук президента України Володимира Зеленського є свідченням відчаю російської державної машини та пропаганди, які не знають, який ще новинний привід вигадати для привернення уваги", - йдеться в заяві українського міністерства.

Водночас в українському МЗС нагадали, що на відміну від "нікчемних російських оголошень", ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна є цілком реальним і підлягає виконанню в 123 державах світу.

Нагадаємо, минулорічна спроба контрнаступу ЗСУ проти Росії була «не настільки успішною», тому Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що наступний контрнаступ буде демонструвати прогрес, якщо союзники України не відмовляться від своїх зобов’язань.