Путін
06.05.2024 13:20

Російський диктатор Володимир Путін доручив розпочати позапланові навчання з підготовки застосування ядерної зброї.

Російські військові проведуть навчання, під час яких буде відпрацьовано застосування нестратегічної ядерної зброї, оголосило в понеділок , 6 травня, Міноборони РФ.

Міноборони країни-агресора за дорученням Верховного Головнокомандувача Збройних Сил Російської Федерації розпочне проводити навчання з практичного відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

У повідомленні зазначається, що навчання спрямоване на підтримку готовності особового складу та техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування та з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви та загрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації.

Навчання, як повідомляє відомство, проводять "у відповідь на провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб", а також з метою "безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави".

За словами представника Кремля Дмитра Пєскова, йдеться про заяви про готовність відправити війська в Україну.

В оборонному відомстві підкреслили, що навчання розпочнуться найближчим часом.

Раніше заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане прокоментував ядерні погрози російського диктора Володимира Путіна. Він назвав ці заяви черговою лякалкою, спрямованою на країни Заходу. Такі погрози весь світ спостерігає понад два роки, відколи розпочалося вторгнення в Україну.