Карти боїв
07.05.2024 09:19

Оборона української армії в районі села Очеретине Донецької області виявилася найслабшою. Російська окупаційна армія скористалася цим, намагається вводити на цю ділянку фронту нові сили та нарощувати зусилля.

Таку думку OBOZ.UA висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Далі противник намагатиметься наступати на Новопокровське", – попередив він.

Як пояснив генерал, цей напрямок було обрано для концентрації зусиль ворога не випадково. Саме тут українська оборона виявилася найбільш уразливою.

"Це абсолютно зрозумілий військовий принцип: якщо вдалося визначити найслабше місце противника, якщо вдалося його пробити, то далі треба вводити туди сили та нарощувати зусилля. Чим вони й займаються", – констатував Романенко.

За його прогнозами, якщо ворожа армія матиме необхідний потенціал, вона просуватиметься на цій ділянці фронту далі. "Ймовірність подальшого просування дуже велика", – попередив він.

Відповідаючи на запитання, чи Очеретне є головним напрямом удару російської окупаційної армії, генерал пояснив: "Ні, не тільки. Вони мають ще достатньо сил для того, щоб діяти рішуче на кількох напрямках. Наприклад, на Лиманському, на Бахмутському – Часів Яр".

Нагадаємо, на тимчасово загарбаних територіях України представники російських окупаційних адміністрацій активізували кампанію по набору випускників шкіл для навчання у військових вишах та поліцейських закладах РФ.