Студенти
07.05.2024 14:15

Уряд схвалив рішення, що дає можливість чоловікам виїжджати за кордон на навчання в рамках академічної мобільності, повідомляє "Уряд Online".

Тепер чоловікам віком від 18 до 22 років надається можливість стати учасниками академічної мобільності на один семестр, навчаючись на денній формі. Однак для цього є кілька важливих вимог та умов.

Для отримання дозволу на перетин кордону учасники мають довести свою здатність вільно навчатись та жити за кордоном. Вони повинні здобувати освітній рівень бакалавра будь-якої спеціальності або магістра медичного, фармацевтичного чи ветеринарного спрямування.

Серед необхідних документів для виїзду вказано е-квиток студента, копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, а також військово-довідковий документ від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Однак, однією з найважливіших умов є довідка від закладу освіти, яка повинна містити відомості про підстави співробітництва, строк навчального семестру за кордоном, а також підтвердження рівня знання мови викладання в іноземному закладі освіти.

Через повномасштабну агресію Росії, в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років, які отримують повістки. Нещодавно в Україні ухвали закон про мобілізацію.

Нагадаємо, українцям повідомили, з якими хворобами їх можуть мобілізувати.

В Україні зростають черги до ТЦК, але є нюанс - це не є добровольці чи ті, хто отримав повістку, а переважно люди, які мають відстрочку від мобілізації або ж бронювання. Більша частина тих, хто зараз стоїть у чергах - це військовозобов’язані, які мають або підстави для відстрочки, або підстави для бронювання.

Військовозобов’язаним українцям повідомили, як оновити свої дані, не відвідуючи ТЦК. Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, як користуватись електронним кабінетом військовозобов'язаного.