Погода
08.05.2024 17:50

Завтра, 9 травня, в Україні погода буде визначатиметься антициклоном Thomas, тому опадів не очікується, буде малохмарно, світитиме сонечко, повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"Західний антициклон на ім'я Thomas - масштабна область високого атмосферного тиску - визначатиме завтра суху сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включно з Україною", - розповіла вона.

Завтра вдень максимальна температура повітря становитиме +11....+17 градусів, на північному сході подекуди +9...+11 градусів, у південній частині та в західних областях +15....+20 градусів, на Закарпатті до +22 градусів.

Синоптик попередила про заморозки: "Лише південна частина, Закарпаття та прикарпатські області уникнуть заморозків. Вночі 10-го травня заморозки ще протримаються на сході, півночі та в центрі України, а вже 11-го травня вони припиняться)".

У Києві 9 травня очікується свіжа ясна, без опадів, погода. Вночі +2...+5 градусів, на околицях заморозки, вдень також не надто тепло, +11,+12 градусів.

Синоптики Укргідрометцентру нагадують про пожежну небезпеку по Україні
8-10 травня в Україні, крім більшості північних, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Одеської та Миколаївської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, Росію у травні несподівано завалило снігом, на дороги війшла снігоприбиральна техніка.