Атака
09.05.2024 13:10

Дрони останнім часом досить часто атакують нафтобази та нафтопереробні заводи в Росії. Telegram-канали Baza, Astra та Mash повідомляють, що відбулася нова атака на один із нафтопереробних заводів в Башкортостані, який належить "Газпрому".

Зазначається, що беспілотники атакували нафтопереробне підприємство "Салаватнафтооргсинтез". На території заводу почалася пожежа.

Спочатку був характерний звук, після пролунав вибух. Попередньо пошкоджено одну з установок на території підприємства. Місцева влада заспокоїла, що незважаючи на атаку, підприємство нібито продовжує працювати в штатному режимі.

Як зазначає "Медуза", "Газпром нафтохім Салават" виробляє бензин, дизельне паливо, гас та інші нафтопродукти. Місто Салават знаходиться приблизно за 1,5-2 тисячі кілометрів від кордону з Україною.

Українські безпілотники регулярно атакують об'єкти на території Росії, зокрема нафтобази та нафтопереробні заводи. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на російські НПЗ відповіддю на удари військ РФ з енергетики України.

Нагадаємо, Президент Фінляндії Олександр Стубб підтримав удари України по російських НПЗ. Він зазначив, що Росія розуміє тільки мову сили.