Помінальні дні
10.05.2024 17:56

Синоптик Наталка Діденко розповіла, яка погода буде в Україні на поминальні дні.

Так, у суботу, 11 травня, в Україні вночі очікується +4+11 градусів, без заморозків, максимальна температура повітря в Україні становитиме +13+18 градусів, на півдні та на Закарпатті до +22 градусів. Місцями невеликі дощі ймовірні на заході, у центрі та на сході.

"У неділю опадів в Україні не передбачається, хіба на Сумщині пройде невеликий дощ. А ось температура повітря дещо знизиться, вночі +3+8 градусів, на крайній півночі та північному сході є ймовірність заморозків, протягом дня в Україні потепліє до +10+16 градусів, на півдні та на Закарпатті очікується +17+20 градусів", - йдеться у повідомленні.

У Києві 11 та 12 травня буде без істотних опадів, хіба часом збільшуватиметься хмарність. У суботу тепліше, +15+17 градусів, в неділю похолоднішає до +11+13 градусів.

Нагадаємо, що в Україні з 12 по 15 травня будуть проходити поминальні дні. У цей період українці традиційно відвідують кладовища. Цього року біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей.

Проте в умовах війни громадян закликають обмежити відвідування кладовищ через ймовірність обстрілів.

Зазначимо, що традиційно особливий поминальний день у церкві встановлено в перший вівторок після великоднього тижня. У 2024 році Радониця випадає на 14 травня. Найважливіше на Радоницю - це молитва, яка допомагає душам померлих знайти спокій, а гріхи їхні будуть прощені.