Атака дронів
11.05.2024 15:04

Дрони Головного управляння розвідки атакували Волгоградський нафтопереробний завод РФ в ніч на суботу, 11 травня. Завод входить у корпорацію "Лукойла", повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що атака відбулась близько 3:45. Наразі відомо, що на заводі зазнали пошкоджень установки первинного перероблювання нафти АВТ-1 і АВТ-6. Розвідники уточнюють, в якому стані вони перебувають на даний час.

Водночас пошкодження отримав кабель керування повітряними холодильниками, внаслідок чого відключеними опинилися 7 з них. Також пошкоджено димову трубу печі П-1.

Довідка

"Лукойл-Волгограднафтопереробка" - підприємство паливно-масляного профілю у Волгограді, введене в дію 21 грудня 1957 року - отримання першого бензину, входить до складу ПАТ "Лукойл" з початку 1990-х років.

Завод переробляє суміш малосірчистих західносибірських та нижньоволзьких нафт. Нафта надходить нафтопроводом Самара - Тихорецьк. Готова продукція відвантажується залізничним, річковим та автомобільним транспортом.

Основним регіоном постачання нафтопродуктів є Південний федеральний округ, частина продукції відвантажується експорту. За даними на 2015 рік, обсяг переробки нафти становив 12,6 млн тонн, за потужності заводу 15,7 млн тонн/рік.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ вдарили по нафтобазі окупантів у Ровеньках.